Spørsmål og svar

1. Hvilke istyper kan jeg spise om jeg er allergisk?
I allergitabellen kan du krysse av på de ingrediensene du er allergisk for, og deretter få servert en liste med produkter du kan spise, eventuelt ikke kan spise.


Hva menes når det står at produkter inneholder spor av andre råvarer?
Det vil si at resepten ikke inneholder denne råvaren, men at det kan finnes ørsmå rester eller spor av en ingrediens på produksjonsutstyret. Vi snakker her om mikroskopiske mengder, men det kan være nok til å utløse en reaksjon om du er veldig allergisk. Skulle du allikevel være i tvil - ta gjerne kontakt med oss.

2. Hvordan utvikler dere nye sorter?
Analyser av markedet og idéfasen er viktig som utgangspunkt for produktutvikling. Produktutvikling er en svært tidkrevende og spennende prosess fra idè til ferdig produkt. Det er få ideèr som ender opp som lanserte produkter. Vi prøver oss frem med ulike råvarer og evt. ny teknologi, og de produktene vi mener egner seg best blir valgt ut som nyheter.

3. Hvilken is produseres det mest av?
Krone-Is Jordbær  - hele 5,8 mill. stk. produseres hvert år.

4. Hvor ble det av favoritt-isen min?
Flere nyheter lanseres hvert år for å spre sol og glede blant våre forbrukere. Nå er det engang slik at forretningens frysedisker har begrenset kapasitet. For at nyhetene skal få plass, fjerner vi et tilsvarende antall av de produkter som er minst populære. Smakstrender skifter, så en gang i fremtiden vil kanskje din favoritt-is komme tilbake på markedet.

5. Hva er historien bak Krone-Is navnet?
Krone-Is-navnet stammer fra produktets opprinnelse. Krone-Is ble først produsert ved Meierienes Iskremfabrikk i Tønsberg.  De opererte under merket Slotts-Is, og hadde en krone i sin logo. Denne kronen ble brukt på Krone-Isen - derav navnet. Ved lanseringen i 1953 kostet isen kr. 0,75, men helt fra 1955 til 1970 kostet den faktisk 1 krone.

6. Hvorfor har mange av fløteisvariantene sjokoladetrekk?
Sjokoladetrekket beskytter iskremen mot uttørking.

7. Hvorfor er det sjokolade på innsiden av iskjeksen?
Kjeksen sprayes innvendig med sjokolade. Dette for at fuktighet fra iskrem ikke skal trekke inn i kjeksen og gjøre den myk.

8. Hvorfor danner det seg iskrystaller og rim på isen?
Dette er typisk for et produkt som delvis har blitt tint og deretter frosset igjen. Det kan for eksempel skje ved at produktet bytter plass i isdisken, siden iskrem begynner på smelteprosessen allerede ved -14 grader. Har produktet først vært plassert øverst i disken og senere havnet nederst (hvor temperaturen er atskillig lavere) vil dette påvirke produktet slik at det lett kan få iskrystaller, rim, seig konsistens og ofte tap av volum. Når det gjelder spørsmål om lagring, er det slik at den angitte holdbarheten er betinget av kontinuerlig lagring ved -18 grader eller kaldere.

9. På hvilken måte bør isen forberedes før servering?
Den beste måten å få fram den gode fløtesmaken på er å temperere isen i kjøleskap ca. en halv time før servering. Kvaliteten forringes noe om opptint produkt fryses på nytt. God fornøyelse!

10. Når kommer det nye is-varianter?
Nyhetene vil vi vise frem på www.diplom-is.no.